Trygt hjem for en 50-lapp

For bestilling: Ring taxi på telefon 07373, mellom klokken 17:00 og 20:00 på fredag eller lørdag.

Trygt hjem for en 50-lapp tilbyr ungdom transport hjem for en 50-lapp. Målet er blant annet å redusere antall bilulykker. Det er primært et rusforebyggende tiltak, med fokus på tilstelninger i helgene. De som kan bruke ordningen er ungdom som oppholder seg i eller bor i Åfjord.

Aldersgruppe

Ordningen skal gjelde fra det året du fyller 15 år og til det året du fyller 22 år.

Når kan jeg bruke dette?

Du kan bruke dette etter klokken 22:00 fredag kveld/natt til lørdag, og etter klokken 22:00 lørdag kveld/natt til søndag hele året. Tilbudet gjelder også bevegelige helligdager - jul, påske med mer. Etter at festen eller tilstelningen er slutt, vil det ved behov bli satt opp buss ned til sentrum. Det gjelder særlig ved større arrangement. Bussen vil bli merket Trygt hjem for en 50-lapp. Videre transport hjem fra sentrum vil foregå med drosje. Ved stor pågang hos drosjene, kan klokkeslett for hjemturen bli justert, selv om du har avtalt på forhånd. Om drosjen ikke møter opp til avtalt tid - ring sjåføren på 07373 - IKKE begynn å gå hjem. Det kan forekomme at drosjen ringer deg, for å avtale tidspunkt for noe tidligere transport hjem.

Hvor kan jeg dra?

Som du ser av overskriften kan du bli transportert hjem fra en offentlig tilstelning eller offentlig (annonsert) fest i Åfjord kommune. Du kan IKKE dra mellom private boliger eller andre tilstelninger uten at du skal bli kjørt hjem.

Hva koster det?

Uansett hvor du skal til hjemmet i Åfjord, så koster det 50 kroner for deg. Hvis dere er flere i bilen, så betaler alle 50 kroner. Hvis du skal utenfor kommunegrensen, så dekker 50-lappen reisen til grensen. Hvis du ønsker å benytte drosje videre, så må du betale vanlig drosjetakst til bestemmelsesstedet.

Hvordan bestiller jeg?

Du ringer til taxi på telefon 07373, mellom klokken 17:00 og 20:00 på fredag eller lørdag, og bestiller kjøringen. Det skal da avtales tidspunkt hvor du skal hentes, bestemmelsessted, hvor mange dere eventuelt er, og telefonnummer til den som bestiller. Du må møte til avtalt tid og sted. Ellers vil det bli beregnet som en bomtur, og du vil da måtte betale turen selv. Om du ombestemmer deg etter klokken 20:00, ring drosjene og si i fra. Forhåndsbestillingen gjelder også for bevegelige helligdager.

Har du spørsmål, tar du kontakt med Åfjord kommune på telefon 72 53 23 00.

Prosjektet har vært i drift i kommunen siden 2004. Initiativet er et samarbeid mellom Åfjord kommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Vegvesenet og Åfjord Taxisentral.

Servicetorget, rådhuset (sentralbord)